Що таке кодовий замок TSA

Після відомих терактів 2001 рокуамериканська служба транспортної безпеки TSA (Transportation Security Administration) практикує обов'язкове 100% просвічування багажу, а при необхідності і його огляд, причому без повідомлення про це пасажирів-господарів багажу. Контролю піддаються весь багаж, що прилітає або відлітає зі США, а також той, що переміщується всередині країни.

Агенти TSA мають право огляду будь-якої підозрілої, на їхню думку, валізи або сумки. Якщо вони не можуть підібрати ключ до замку, вони просто зрізають його, не несучи при цьому жодної відповідальності за псування або багажу. Про факт огляду пасажир дізнається після прильоту, побачивши акуратно (або не дуже) зрізаний замок. Усередині лежатиме папірець, у якому написано, що багаж доглянутий і все гаразд. Як добре! Тепер Ви знаєте, що у Вас у валізі все гаразд. Адже раніше сумнівалися?!

Самі представники TSA пропонують не замикати багаж, щоб уникнути його псування при розтині. Що й роблять багато законослухняних громадян США. Саме тому дуже часто багаж американських виробників не має вбудованого кодового замка. Останнім часом з'явилися відомості, що й у Євросоюзі буде запроваджено схожі вимоги.

Звичайно ж, пасажирам не подобається здавати в багаж незакриту валізу або сумку. Тому що збереження речей при цьому ніхто не обіцяє. І навіть при їх зникненні слідів злому Ви не виявите.

Кращий захист вашого багажу — замок з TSA

Всі за нас вирішили і продумали великі виробники багажу, які винайшли замок, який так і називається тепер «замок TSA». Від звичайного замку він відрізняється тим, що має личинку під спеціальний універсальний ключ, який знаходиться «на озброєнні» митниці та служби безпеки. Якщо Ваш замок кодовий, код при відкритті, звичайно, не змінюється.

Всі замки від відомих виробників багажу, таких, як Roncato, American Tourister, Delsey, Lojel, Travelite та інші, сертифіковані Транспортною Асоціацією та забезпечені спеціальним значком у вигляді червоного ромба.< /p>

На даний момент такими замками оснащуються не тільки дорогі серії валіз-візків, а й бюджетні теж. Але Ви також можете придбати навісні замки з функцією TSA окремо і повісити на Вашу улюблену валізу або сумку.

Увага! Декілька наших клієнтів псували замок TSA, наприклад, вставляли сірники в личинку, «Бо нічого копатися у мене в валізі!». Але підступні співробітники безпеки західних аеропортів просто перекусили кусачками повідки блискавок і доглянули багаж без відома пасажирів. Будь ласка, не робіть так!

Бажаємо вам блискучих подорожей по всьому світу!